--> Уродженка волинського села відзначила 105-річчя | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Уродженка волинського села відзначила 105-річчя

1
3
Уродженка волинського села відзначила 105-річчя
22 травня уродженці волинського села Погулянка Гликерії Наливайко виповнилося 105 років.

Бабуся нині проживає у Любешові в доньки Надії і є найстаршою мешканкою Любешівщини, - пише Вісник.

Усе своє життя жінка провела у Погулянці. До останнього не хотіла покидати рідну оселю. Та через тяжкий перелом не могла самостійно пересуватися навіть хатою. Тож так опинилася у доньки, де й доживає віку.

Ще до глибокої старості й хазяйство тримала: корівку, кабанчика та птицю. Бо змалечку звикла Гликерія Іванівна до тяжкої праці. Народилася ж у багатодітній родині – була десятою у батьків.

Не полишила тяжкої праці і коли стала самостійною. Адже чоловік (а поєднала жінка долю з односельцем Яковом) повернувся з війни інвалідом. Тож господині довелося тягнути і жіночу, й чоловічу роботу.

Вечорами відводила душу за улюбленим заняттям – рукоділлям. Адже у Погулянці Гликерія Іванівна була знаною вишивальницею і ткалею.

Попри тяжке селянське життя, довгожителька ніколи не зверталася до лікарів та має ясний розум. Відколи в Україні почалася війна, усе в рідних допитується: а чи не припинився вогонь.

Бо ж не з чужих розповідей знає жінка, яке то жахіття. Молить Господа, аби оберігав нашу країну від війни та у мирі могли жити її п’ятеро дітей, дев’ятеро онуків, стільки ж правнуків та сім праправнуків.
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порайся в полі чи на городі, мий руки з милом чи не мий, і коронавірус ніякий не бере. Дай Боже Вам здоров"я Гликерія Іванівна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні