Волинське село накрила величезна хмара чорного диму

0
-1
Волинське село накрила величезна хмара чорного диму
Над селом Шельвів, що у Локачинському районі, у п'ятницю, 22 травня, повисла величезна хмара кіптяви. Дим насувається зі сторони газового родовища.

Відповідне фото на сторінці Локачинської районної газети у фейсбуці опублікувала Ірина Романюк.

«Ось такі фото та відео сьогодні оприлюднюють на своїх сторінках жителі Шельвова. Дим іде зі сторони газопромислу», – йдеться у дописі волинянки.

Люди збенетежені. Мовляв, через хмару, яка повисла над будинками, страшно вийти з дому.

«Страшно уявити чим ми дихаємо. Я живу в Шельвові, боюсь з дітьми на вулицю вийти, бо чорна хмара стоїть прямісінько над сусіднім будинком», – коментує Іванка Галайда Дудюк.

Довідково:

Локачинське газове родовище розташоване між селами Марковичі, Міжгір’я, Заячиці, Шельвів, Роговичі на відстані 48 км від Луцька. Родовище відкрито структурно-пошуковим бурінням у 1979-1980 рр. і розвідано в 1980-1982 рр. державним газовим підприємством «Західукрекологія», але фактично не розроблялося з огляду на високий вміст у його сировині сірководню та меркаптанів (відповідно у 15 та 3 рази вище за норму), що призводить до пришвидшеної корозії техніки і обладнання.

Роботи з освоєння та облаштування родовища розпочалися лише 1998 року — після створення ДК «Укргазвидобування». Вже 1999 року було введено в експлуатацію першу чергу родовища у складі трьох свердловин (до покладів, що не містять сірководню) та дослідної лінії підготовки газу. Експлуатація родовища здійснюється Локачинським газовим промислом газопромислового управління «Львівгазвидобування» ДК «Укргазбудування» НАК «Нафтогаз України» і розрахована на 20 років. За цей період передбачається відібрати понад 80% початкових запасів газу. Видобуток природного газу, який має домішки сірководню та меркаптанів, здійснюється з 20 свердловин. У 2002 р. на родовищі введено в дію унікальну для України установку комплексної очистки газу від сірководню та маркаптанів, яка нині й працює.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні