--> Волиняни задекларували понад три мільйона іноземних доходів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни задекларували понад три мільйона іноземних доходів

0
-1
Волиняни задекларували понад три мільйона іноземних доходів
Волиняни, які у 2019 році отримували іноземні доходи, вже подали до державних податкових інспекцій 86 декларацій. Ці громадяни задекларували 3,6 мільйона гривень доходів, отриманих за кордоном.

Про це інформує пресслужба головного управління
ДПС у Волинській області.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області просять кожного, хто торік отримав доходи, з яких не сплачено податки, обов’язково виконати свій конституційний обов’язок. Дбати про інтереси держави, сплачуючи податки, громадян України зобов’язує стаття 67 Конституції.

Враховуючи прикордонне розташування Волині, у податковій службі краю нагадують: платник податку, що отримував іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року.

Іноземні доходи є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Якщо між Україною та країною, в якій знаходилось джерело виплати, існує міжнародний договір, згода на обов’язковість дотримання якого надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном.

Для цього платник зобов'язаний отримати від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, підтверджуючі документи (довідку) про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування. Вимоги щодо оформлення такого документу визначено статтею 13 Податкового кодексу України.

У випадку відсутності у платника податку підтверджуючих документів, сума податку обраховується із загальної суми отриманих доходів.
Враховуючи карантині обмеження, останні місяці громадяни звітують про отримані торік доходи за посередництвом Електронного кабінету. Саме електронний формат звітування не вимагає візиту до державної податкової інспекції.

В зв’язку з поширенням COVID-19 цього року термін подання річної податкової декларації продовжено до 1 липня. Останній день подання декларації – 30 червня 2020 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні