--> Сім'ям погорільців із Рожища небайдужі зібрали більше 40 тисяч. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сім'ям погорільців із Рожища небайдужі зібрали більше 40 тисяч. ВІДЕО

0
-7
Сім'ям погорільців із Рожища небайдужі зібрали більше 40 тисяч. ВІДЕО
За три дні після пожежі у колишньому гуртожитку в місті Рожище небайдужі зібрали людям, які лишилися без даху над головою 41 тисячі гривень.

Про це розповіла волонтерка Ірина Ющук. Місцеві фермери діляться з погорільцями овочами, йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Нагадаємо, 18 травня у місті Рожище трапилася пожежа у приміщенні колишнього гуртожитку фабрики "Динамо". Там проживали 11 сімей. Пожежу приборкували 2 години. За цей час люди втратили домівки та усе майно.

Нині волонтерка Ірина Ющук допомагає жильцям владнати справи з документами, які знищив вогонь. Жінка каже: людям потрібен одяг, їжа та моральна підтримка.

"Пожежа зруйнувала практично все. На даний момент проходить збір коштів на особистий рахунок заступника керівника ОСББ. Але на жаль, після трагедії всього 41 тисячу зібрали. Люди опинились в скрутній ситуації", – розповідає волонтерка.

Зі слів заступниці голови ОСББ Оксани Ткачук, житло будуватимуть на цьому ж місці, за тим самим проектом. В гуртожитку жили 33 людини, серед них семеро малолітніх дітей.

"Найбільше нам потрібні кошти, бо кожен крок коштує гроші. Люди розмістились по родичах. Можливо, хтось може допомогти будівництвом, може якісь будівельники, приїжджайте будь ласка, будете нам допомагати відновлювати будинки", – додає Оксана Ткачук.

Нині жителі будинку продовжують розбирати стіни колишнього дому. Їх сусіди і волонтери розчищають згарище. На місці пожежі працюють переважно чоловіки.

Сьогодні місцевий фермер, який не захотів називатися, привіз погорільцям овочі. Мішки з морквою, буряками і капустою, він передав родинам.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні