--> Відомо, коли Укрзалізниця розпочне пасажирські перевезення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомо, коли Укрзалізниця розпочне пасажирські перевезення

0
1
Відомо, коли Укрзалізниця розпочне пасажирські перевезення
Укрзалізниця готова до відновлення пасажирських перевезень.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час інспекційного огляду станції “Київ-Пасажирський” сьогодні, 21 травня. пише Урядовий портал.

“Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції “Київ-Пасажирський” вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал”, - зазначив Міністр.

Укрзалізниця завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу.

Під ліквідацію підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, у тому числі, точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.

Також відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Його з’єднано накриттям з платформами та виконано їх зарежимлення, щоб унеможливити потрапляння безквиткових пасажирів. Крім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, у тому числі, людей з інвалідністю та мам з немовлятами.

На вокзалах станції “Київ-Пасажирський” посилено заходи безпеки та встановлено нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя. Це допоможе попередити крадіжки, а також дасть можливість правоохоронним органам відстежувати правопорушників, які пересуваються поїздами. Під час інспекційного огляду станції Міністр наголосив на необхідності встановлення таких систем і на приміському вокзалі.

Він оглянув ремонтні роботи на ескалаторі у вестибюлі Центрального вокзалу та доручив завершити їх у коротші терміни, а не до кінця року, як планувалося Укрзалізницею. “Ні про які глобальні реформи не може бути й мови, якщо ми більше року ремонтуємо ескалатор”, - підкреслив Владислав Криклій.

Участь в інспекційному огляді Міністра також взяли в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Іван Юрик, директор філії “Пасажирська компанія”АТ “Укрзалізниця” Максим Міняйло, начальник вокзалу станції “Київ-Пасажирський” Петро Стецюк, в.о. директор департаменту приміських пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Болдов та в.о. директора регіональної філії “Південно-Західної залізниці” Олександр Декарчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні