Як луцькі бібліотеки готують до відкриття. ВІДЕО

0
5
Як луцькі бібліотеки готують до відкриття. ВІДЕО
Розповіли, як у Луцьку готують до відкриття бібліотеки.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Згідно з постановою Кабміну про послаблення карантину, бібліотеки можуть відновити свою діяльність за дотриманням санітарних вимог. Однією із них є норма зберігати повернуті книги у спеціальних ємностях.

Продезінфікувати книги іншими засобами неможливо, розповідає працівниця обласної наукової бібліотеки Людмила Долгая.

"В нас зараз вісім прибиральниць. Більше навантаження тому що треба все ретельніше дезинфікувати, протирати поручні щільніше, через пару годин проводити вологе прибирання, і полички протирати, і столи обов'язково", – каже працівниця книгозбірні.

Обласна наукова бібліотека готова прийняти відвідувачів в кінці травня. Зі слів директорки Людмили Стасюк, нині працюють над розробкою і впровадженням прийняття замовлень на книги онлайн.

Щоб не порушувати карантинних правил, у бібліотеку замовили два безконтактні термометри.

"Замовили також дезінфікуючі засоби, одноразові рукавички, в одному підприємстві 10 пластикових щитків. Це на першому етапі достатньо. На наступному етапі, який настане можливо в червні ми будемо придбавати пластикові щитки і пластикові екрани", – зауважує директорка.

Послаблення карантину відбулось і для інших закладів культури, розповідає начальниця профільного управління Ольга Чубара. З 11 травня відновити репетиції мають право в театрах і філармоніях - дозволено проведення репетицій до 50-ти осіб. Запрацюють бібліотеки, музеї і заповідники.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні