Петиція про ратифікування Стамбульської конвенції набрала необхідну кількість голосів

0
-4
Петиція про ратифікування Стамбульської конвенції набрала необхідну кількість голосів
Петиція до Президента Зеленського щодо ратифікації Стамбульської конвенції (Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами) набрала необхідну кількість голосів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

"Просимо і закликаємо Вас здійснити всі необхідні дії для ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульської конвенції). Це міжнародна угода Ради Європи, яку станом на січень 2020 року підписали уже понад 35 країн Європейського Союзу. Україна стала однією із держав-авторок Конвенції та однією з перших підписала її", - йдеться у тексті петиції.

Так, Зеленського просять виконати міжнародні зобов’язання щодо захисту прав людини та вжити всіх можливих заходів, а саме:

1. Ініціювати рішення про необхідність створення законопроекту про ратифікацію Стамбульської конвенції;

2. Сприяти розробці законопроекту про ратифікацію Конвенції у співпраці з громадськими організаціями, які опікуються проблемами домашнього насильства;

3. Сприяти проведенню циклу просвітницьких заходів для народних депутатів та депутаток України щодо необхідності використання гендерно чутливих підходів до законотворчого процесу;

4. Сприяти внесенню новоствореного законопроекту до Верховної Ради та ухваленню його до розгляду;

5. Забезпечити максимально прозоре та незалежне голосування щодо ухвалення законопроекту.

Так, петиція набрала 25 289 голосів з 25 000 потрібних.

Додамо, що Україна ще 2011 року підписала, але досі не ратифікувала Стамбульську конвенцію, офіційна назва якої — Конвенція Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством проти жінок і домашнім насильством. В усіх дотеперішніх складах українського парламенту з цього огляду переважали вкрай консервативні і хибні погляди на зміст цієї конвенції.
Теги: петиція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні