Сиркові десерти

0
1
Сиркові десерти
«Хустинки» з яблуками

250 г борошна, 250 г сиру, 100 г кефіру, 1-2 яблука, 100 г цукру, дрібка солі, цукрова пудра до смаку.

Сир змолоти або перетерти, всипати цукор і сіль. Додати кефір та борошно. Замісити м’яке еластичне тісто.

Яблука обібрати й порізати тоненькими плястерками. Розкачувати тісто завтовшки 2-3 мм, нарізати невеликими квадратиками розміром приблизно 5х5 см. Розкласти яблука і посипати цукром та корицею, загорнути. Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати за 180°С 20 хв. Готове печиво охолодити, накривши рушником. Потім посипати цукровою пудрою.


Глазуровані сирки

300 г домашнього сиру, 20 г кокосової стружки, ванільний цукор, 3 ст. ложки молока, плитка шоколаду.

Сир перетерти через сито або збити у блендері, посолодити, додати кокосову стружку (якщо суміш рідка – додають кокосову стружку, якщо густа – розбавляють вершками). З отриманої маси сформувати брусочки й поставити у морозилку на 15 хв.

Шоколад розтопити з молоком на паровій бані. За допомогою силіконового пензлика сирки покрити помадкою і посипати кокосовою стружкою. Поставити в холодильник до повного застигання шоколаду.


Сирник маково-цитрусовий

Для тіста: 250 г маргарину, 3 ст. ложки цукру, 400 г борошна, 1 яйце, 4 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки кориці.

Для прошарків: 1400 г кисломолочного сиру, 8 яєць, 10 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 апельсин, 5-6 ст. ложок маку.

Мак попередньо змолоти й запарити, або ж узяти готову макову масу.
З апельсина зняти цедру, намагаючись видалити білий шар, та разом із м'якоттю змолоти.

У двох окремих посудинах за допомогою блендера змішати всі зазначені вище складники для двох сирних прошарків, поділені навпіл, додавши до однієї частини мак, до іншої – апельсин. Якщо маса з апельсином рідка, додайте крохмалю на ложечку більше, ніж вказано в рецепті. Має бути однорідна суміш.

Для тіста-основи перетерти сипучі складники з м'яким маргарином, додавши для в'язкості яйце. Рівномірно викласти тісто по декові, попередньо вистеливши його пергаментом. Ущільнити рукою.
Викласти на тісто маково-сирну суміш, а на неї – суміш з апельсином.

Ставити до розігрітої духовки та випікати близько 40 хв за 180°, потім зменшити до 160° та пекти ще 15-20 хв до готовності.
Охолодити на декові. Лише повністю охолоджений сирник обережно, підтримуючи за папір, перекласти на дошку для нарізки.

Смаколик можна прикрасити шоколадною помадкою. Шоколад та вершки розтопити на водяній бані, розмішати й нанести зверху на сирник. Дати помадці застигнути.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні