На волинському озері вилучили 10 «ятерів», якими порушники виловлювали рибу. ФОТО

0
-4
На волинському озері вилучили 10 «ятерів», якими порушники виловлювали рибу. ФОТО
У період з 4 по 11 травня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 78 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 61 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 12 за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 38 од. заборонених знарядь лову, повідомили в прсслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

«У порушників вилучено три кілограми водних біоресурсів та 10 од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 3 400 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 292 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 8 травня на озері Сомин, поблизу с. Скулин Ковельського району Волинської області виявлено безгосподарське майно. Під час обстеження озера вилучено 10 од. «ятерів» (заборонені знаряддя, виготовлені із сіткоснастевих матеріалів). Складено акти виявлення безхазяйного майна.

10 травня державні інспектори рибоохорони викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на оз. Сірче, поблизу с. Добре Камінь-Каширського району Волинської області (ландшафтний заказник «Сірче») під час спільного рейду з працівниками Камінь-Каширського відділу поліції.

Близько 9 ранку виявлено порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями – двома лісковими сітками. У сітках знаходилась така риба: окунь – 20 екз., лин – 4 екз., щука – 1 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 292 грн.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні