Лікарі розповіли, яку картоплю не можна їсти

0
-23
Лікарі розповіли, яку картоплю не можна їсти
Картопля – один з найпопулярніших у світі харчових продуктів. Однак не всю картоплю можна їсти.

Як повідомляє видання Народна Правда, лікарі розповіли, в якому вигляді цей овоч не можна їсти. Перед вживанням експерти радять оглядати продукт.

Картопля з холодильника
Експерти кажуть, що зберігати цей продукт необхідно в прохолодному і темному приміщенні. Такі умови перешкоджають виробленню соланіну – токсичної речовини. Якщо картоплю постійно тримати в холодильнику, тоді крохмаль, що входить до його складу, перетворитися на цукор. А під час приготування така картопля утворює акриламід – хімічна речовина, що збільшує ризик онкологічного захворювання.

Неочищену картоплю
Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, тоді не вживайте її зі шкіркою. При тривалому зберіганні в шкірці цього продукту виробляються токсичні речовини, небезпечні для організму людини. Крім того, цей овоч часто обробляють пестицидами.

Картопля з неприємним запахом
Перевірити, наскільки свіжий продукт можна по запаху, і картопля не виняток. Якщо вона видає солодкуватий і затхлий запах – вживати її не рекомендується.

Картопля з плямами
Якщо ви помітили на овочі мокрі плями, це означає, що картопля заражена бактеріями, тому сміливо відправляйте такий продукт в сміттєвий бак.

М’яка картопля
Навіть, якщо картопля зберігається вдома у правильних умовах, окремі коренеплоди можуть стати м’якими і млявими. Не варто вживати їх у їжу: рихлість зумовлена рівнем соланіну.

Якщо на картоплі є зелені ділянки
Чим довше картопля знаходиться під сонячними променями, тим більше у неї виробляється соланін. Скупчення соланіну можуть призводити до того, що окремі ділянки шкірки і м’якоті зеленіють. І цю «зелень» ні в якому разі не можна вживати в їжу ні людині, ні тварині. Так що обов’язково виріжте зелений фрагменти під час чищення, а краще і зовсім тримайтеся від такої картоплі подалі.

До слова,люди, які прагнуть схуднути, намагаються не вживати картоплю, однак медики кажуть, що це невірно, натомість існує навіть картопляна дієта, яка допоможе за добу скинути від 500 гр до 1 кг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-23

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні