Волинський священник відповів посадовиці, яка звинуватила церкву в спалаху коронавірусу

1
9
Волинський священник відповів посадовиці, яка звинуватила церкву в спалаху коронавірусу
Вірян налякала заява заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак про те, що священнослужителі причетні до спалаху коронавірусу.

Про це архімандрит Константин (Марченко), намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря у Жидичині Ківерецького деканату написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Сьогодні у справах їздив Луцьком... Країна по трішки оживає. А ми мертвіємо. Небесне заміняємо земним, духовне – матеріальним, сміливість – страхом. Буквально вчора хтось із владців традиційно звинуватив Церкву в черговому "спаласі" вірусу", – йдеться в дописі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 травня, заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, чому в області стався спалах коронавірусної інфекції.

Пряму мову подаємо без змін.

«Чим ми можемо пояснити взагалі те, що відбуваються такі спалахи – це те, що все-таки деякі люди, деякі батюшки, служителі церкви проводили богослужіння і приходили на цвинтар у поминальні дні, і ми маємо, звичайно, відголосок. Тому ще раз закликаю вас залишитися вдома і ці три дні провести в кругу сім’ї. Радійте своїм дітям, радійте життю. Коронавірус не вічний. Я впевнена, що ми зможемо перемогти на цьому фронті найближчим часом».

Константин Марченко каже, що після такої заяви посадовиці, люди почали думати, що на території храму можна підчепити коронавірусну інфекцію. Вони налякані.

"Спілкувався з наляканими людьми, які справді вважають, що на території храму можна підчепити хворобу. А сьогодні в магазині площею 30 квадратів я побачив 8 покупців і 3 продавці, які готові жертвувати всім бо їм хочеться їсти. Ціна таких пріоритетів дуже висока. Але, платячи її, бідолашні навіть не запідозрять цього! Звичайно харчуватись потрібно. То ж є над чим працювати. Усім благословенного дня! Слава Богу за все!" – написав намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря у Жидичині Константин Марченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А приклад Буковини архімандрита Константина (Марченко) ні на що не наштовхує?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні