Чи зможуть українці подорожувати за безвізом після пандемії

0
-8
 Чи зможуть українці подорожувати за безвізом після пандемії
Після закінчення пандемії коронавірусу і відкриття європейськими країнами своїх кордонів в українців навряд чи виникнуть проблеми з проходженням кордону.

Про це в інтерв'ю LB.ua сказав міністр закордонних справ України – Дмитро Кулеба, пише УНІАН.
"Щодо прикордонного руху ми не бачимо жодних деструктивних явищ. Не думаю, що в українських громадян будуть виникати системні проблеми з використанням безвізового режиму", - зазначив міністр.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також припустив, що Шенгенська зона на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться на відносний.

"Тобто, все буде регулюватися в залежності від ситуації. Але свободу пересування всередині самої шенгенської зони, звичайно, ніхто скасовувати не буде. Тому що це одне з фундаментальних досягнень. Та й взагалі скасувати "шенген" – це поставити під сумнів одну з основ Європейського Союзу. Це як вибити з фундаменту камінь", - сказав Кулеба.

Водночас він вважає, що для України питання приєднання до Шенгенської зони поки гостро не стоїть, адже, як зазначив Дмитро Кулеба, цей процес займе певний час.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що якщо країни Європейського союзу не проявлять солідарність у боротьбі з коронавірусом, то епідемія може зруйнувати Шенгенську зону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні