Чого чекають волиняни в умовах послаблення карантину. ОПИТУВАННЯ

0
1
Чого чекають волиняни в умовах послаблення карантину. ОПИТУВАННЯ
Умови карантину послаблюють з 11 травня. Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому низку обмежень для бізнесу. Відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе і ресторанів.

Свій перелік об’єктів, яким дозволять працювати з 11 травня, визначила на сесії Луцька міська рада.

Розуміючи, що в Україні є всі підстави для послаблення карантинних заходів, інтернет-видання «Волинь24» 30 квітня ініціювало на сайті опитування «Що першим потрібно зробити на Волині в умовах послаблення карантину?».

За тиждень участь в опитуванні взяли 812 читачів.

З них понад третина – 36% (295 чоловік) – заявили, що послаблювати карантин не треба, доки не зменшиться число інфікованих.

Нагадаємо, 7 травня Волинь встановила новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус.

Серед прихильників послаблення карантинних заходів найбільше тих, хто вважає, що насамперед потрібно відновити роботу громадського транспорту. За це висловились 24% учасників опитування (198 чоловік).

Надію на те, що транспорт запрацює в Луцьку з 12 травня, дала лучанам депутат міськради Алла Надточій. Днем раніше про це заговорив радник міського голови Ігор Поліщук. Але всі чекали з цього приводу позиції уряду. А прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в цьому питанні переклав відповідальність на місцеві органи влади.

За те, щоб дозволити прогулянки в парках і скверах, заняття бігом на стадіонах, проголосували 13% респондентів (107 читачів).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оприлюднили правила відвідування парків та перукарень після послаблення карантину

Десята частина учасників опитування (78 чоловік) вважає, що найперше потрібно відкрити всі ринки.

Нагадаємо, у Луцьку ринки запрацювали 7 травня. На них дозволили продаж сільгосппродукції. Раніше міськрада вирішила дати дозвіл на роботу ярмарків. Але через недотримання протиепідемічних заходів деякі з них закрили. Нагадаємо, секретар міської ради Григорій Пустовіт заявив, що після відкриття ринків у Луцьку зникає необхідність роботи ярмарків.

За те, щоб дозволити працювати магазинам одягу та взуття, висловились 4% учасників опитування (33 людини). Майже стільки ж – 4% (29 чоловік) – проголосували за надання дозволу займатися спортом на відкритих майданчиках і тенісних кортах.

Лише 3% (22 респонденти) висловили бажання, щоб насамперед запрацювали перукарні, масажні і манікюрні салони, сауни та лазні.

За те, щоб запрацювали дитсадки, – 2% (13 чоловік). За відновлення навчання у школах і вишах – ще менше – 1% (12 чоловік).

Менш ніж 1% набрали варіанти відповідей: «Відкрити кінотеатри і театри» і «Дозволити роботу музеїв, галерей, бібліотек».

До речі, якщо з кінотеатрами й театрами все сумно, то роботу музеїв, галерей, бібліотек із 11 травня якраз відновлять. Либонь, через те, що в Україні паломництва до них немає.

Наголошуємо, що опитування не є соціологічним дослідженням, а лише відображає думки читачів інтернет-видання «Волинь24».

Тим часом стартувало нове опитування. Читачів просимо дати відповідь на запитання: «Якби місцеві вибори відбувалися наступної неділі, за представників якої партії ви б віддали свій голос?» Проголосувати можна на головній сторінці видання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні