На Волині рибоохоронці вилучили 780 метрів браконьєрських сіток

1
-1
На Волині рибоохоронці вилучили 780 метрів браконьєрських сіток
З 4 по 6 травня рибінспектори здійснили рейд на водні об’єкти Ратнівського та Маневицького районів.

Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

Так, четвертого травня в ході рибоохоронної роботи на оз. Турське, поблизу с. Тур Ратнівського району, рибпатрульні спільно з громадськими активістами викрили три грубих порушення правил рибальства. Троє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома мисиновими сітками.

Завдяки оперативним діям рейдової групи порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На викритих громадян оформлено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Пізніше під час обстеження на оз. Турське виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 19 од. сіток, загальною довжиною 780 метрів. Водні біоресурси, що знаходилися у сітках, а саме 15 екз. риби карась сріблястий, загальною ваго 5 кг, повернуто у природне середовище. Складено відповідні акти.

Наступного дня викрито сімох громадян, які порушували правила рибальства на оз. Оріхівське Ратнівського району. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Того ж дня виявлено порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів лісковою сіткою. Інцидент стався на оз. Оріхівське, поблизу с. Оріхове Ратнівського району.

Шостого травня близько 14 години на меліоративному каналі, поблизу с. Лишнівка Маневицького району Волинської області, викрито аналогічне порушення. Двоє громадян ловили рибу забороненим знаряддям – мисиновою сіткою.

На усіх викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Полішуки_одні браконь"єри:Незаконний вилов риби,незаконне полювання,самовільна рубка лісу.І це_СИСТЕМА!!!! Де "органи?" В долі?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні