Лучанин сам склав електробайк і їздить ним по місту. ВІДЕО

0
-3
Лучанин сам склав електробайк і їздить ним по місту. ВІДЕО
Лучанин Олег Бондарук почав збирати електробайк шість місяців тому. Одна з його переваг – економність витрат на дорогу. Щоб проїхати 80 кілометрів, власник заправляє свій транспорт електроенергією на 3 гривні, 80 копійок.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Олег їздить дорогами і тротуарами, каже головне – дотримуватися правил дорожнього руху. Поки його електробайк не підпадає під жодне із визначень механічних транспортних засобів, прописаних у законі.

"Мене ще не зупиняли. Я маю водійські права, я знаю правила дорожнього руху. Якби це був мопед, без проблем, я б зробив (водійські права) категорію А-1", – ділиться власник електробайку.

Речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук розповіла, що інспекторам ще не доводилося зупиняти такий транспорт на дорогах Луцька та області: "Такого поняття, як електробайк в законодавстві ще немає. Якщо патрульні зупинять такий транспорт за якесь порушення, напевно застосовуватимуть індивідуальний підхід".

Олег Бондарук каже: прагнув створити легкий, маневрений, екологічний двоколісний транспорт. Найскладніше було розібратися з електронікою, підібрати правильний акумулятор. Повністю електробайк заряджається за 6-7 годин.

"У мені боролося дві особистості – конструктор і дизайнер. Мені хотілося зробити так, щоб воно виглядало футуристично для міста і щоб у воно було так само й технологічно", – розповів лучанин.

У кермо вмонтовані клавіші живлення, світла, повороти, важелі для обмеження швидкості, гальма. Електрозварювальні і токарські роботи допомагали виконати друзі. Сидіння надруковане на 3-Dпринтері.

Нині Олег Бонадарук каже, що на 80% задоволений електробайком. Собівартість поки не підрахував, бо транспорт ще вдосконалює.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні