У луцьких школах останній дзвоник відбудеться онлайн

0
-1
У луцьких школах останній дзвоник відбудеться онлайн
Цьогоріч діти завершать навчання, не повертаючись за шкільні парти. Не пролунають звичні останні дзвоники в закладах освіти.

Як завершиться навчання в луцьких школах і як відбудеться зарахування майбутніх першокласників, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА Волинські новини.

У травні відбудуться підсумкові контрольні роботи з різних предметів. А річні оцінки виставлять за результатами навчання у першому семестрі, до карантину та під час дистанційного навчання.

«Десь у 20-х числах травня ми плануємо починати виставлення оцінок за другий семестр, щоб можна було виставити річні оцінки», – розповіла директорка Луцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 – ліцей» Лариса Кучер.

Щороку з 1 березня в закладах освіти розпочинається прийом заяв від батьків майбутніх першокласників. Але через карантинні обмеження вони не змогли цього зробити.

Управління освіти міста Луцька запропонувало школам організувати прийом таких заяв у електронному форматі. І на сайтах закладів освіти вже розміщено спеціальні форми для батьків.

«Батьки вже подають заяви в онлайн-режимі, – каже Лариса Кучер. – Право на першочергове зарахування мають діти, які проживають на території обслуговування навчального закладу, та ті, чиї старші брати і сестри навчаються у школі, навіть якщо вони не з мікрорайону. А також діти працівників закладу освіти».

Ті, хто з якихось причин не зможе подати електронну заяву для зарахування дитини у школу, матимуть можливість зробити це у звичній очній формі після карантину. На це буде відведено місяць.

Цьогоріч карантинні обмеження поширилися й на масові заходи. Міністерство освіти і науки рекомендувало закладам освіти не проводити останні дзвоники та випускні вечори. Але, щоб підтримати випускників, головна освітянка Луцька Зіновія Лещенко разом із керівниками шкіл готують альтернативну програму.

«Я дуже розумію і дітей, і батьків, адже в нашому житті є кілька подій, що назавжди закарбовуються в пам’яті, серед них – свято останнього дзвоника й випускний, – зазначила вона.

"Наразі ми готуємо дітей, чиї виступи будуть знімати окремими сюжетами. До підготовки свята залучені всі школи міста. Кожен заклад освіти готує своє свято, яке буде розміщено на його сайті. Там неодмінно будуть звернення класних керівників, класоводів, директора».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні