Майже дві сотні українських заробітчан вирушили на роботу до Німеччини

0
15
Майже дві сотні українських заробітчан вирушили на роботу до Німеччини
Понад 180 українців вирушили на сезонні роботи до Німеччини 5 травня чартерним рейсом. Кожен з них уклав з роботодавцем, як мінімум, тримісячний контракт.

"У Борисполі злітає рейс МАУ до Frankfurt-Hahn. Понад 180 українців їдуть на сезонні роботи. У кожного контракт на 3+ місяці, страхування, дозвіл від Федеральної служби праці", — повідомляє Суспільне з посиланням на віцепрем’єра із євроінтеграції Вадима Пристайка.

За його словами, для українських заробітчан організують окремий трансфер із аеропорту та обов’язкову двотижневу обсервацію у Німеччині.

Окрім цього, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" отримала замовлення на виконання чартерних перевезень українців на роботу від 5 країн: Німеччини, Великої Британії, Фінляндії, Швеції та Польщі.

У пресслужбі МАУ додали, що компанія 5 травня виконала третій спеціальний пасажирський рейс з Києва до Франкфурта у аеропорт "Хан" із перевезення українських громадян за трудовими контрактами.

До обов’язкових умов виїзду за кордон на сезонні роботи належать:

- наявність трудової візи, контракту строком від трьох місяців;
- наявність медичної страховки, зокрема на випадок COVID-19;
- до перевезення приймаються лише офіційно працевлаштовані громадяни, виїзд яких за кордон не є епідеміологічним ризиком.

Згідно з інформаційним табло аеропорту "Бориспіль", авіакомпанія МАУ найближчим часом планує здійснити ще три рейси: у Торонто (Канада), Дортмунд (Німеччина) та у Франкфурт (Німеччина).

Що відомо

- 4 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що нині йдуть переговори з європейськими компаніями щодо укладення робочих контрактів заробітчан мінімум на три місяці.
- В Україну надходили звернення від Балтії, Польщі та інших країн стосовно організації вивозу українців на роботу за кордон. Утім, у МЗС зазначили, що нині всі зусилля уряду спрямовані на повернення українців додому, а дозвіл на виїзд за кордон на роботу буде переглянуто у разі поліпшення ситуації з пандемією коронавірусу.
- Правозахисник Андрій Малетин розповів Суспільному, що наразі не існує законодавчих підстав для заборони виїзду за кордон. Оскільки Україна не вводила надзвичайний стан, а Верховна рада не ухвалювала жодних рішень стосовно заборони на перетин кордону громадянами, будь-які заяви керівництва держави з приводу таких обмежень є неконституційними.
- Із 4 травня консульські установи Польщі в Україні поновили видачу віз для охочих виїхати для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт.
- 23 квітня з України до Фінляндії на сезонні роботи вилетів перший чартерний рейс із працівниками, найнятими для сільгоспробіт за кордоном під час карантину.
- За тиждень Державна авіаслужба скасувала рейс із робітниками до Лондона. На ньому мали летіти близько сотні пасажирів. Частина людей залишилася в аеропорту в надії, що рішення буде змінено.
- У МАУ пояснили, що у період карантину вилетіти з Києва можуть тільки громадяни країн призначення та нерезиденти з правом в’їзду, а повернутися — українці або нерезиденти, які мають право в’їзду до країни.
- Згодом міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив Суспільному, рейс все ж погодили й після 21:00 28 квітня літак із зробітниками вилетів з України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні