Чехія відкриває кордони для заробітчан

0
-3
Чехія відкриває кордони для заробітчан
З 11 травня у Чехії не тільки поновлюються міжнародні пасажирські перевезення, а й відкриваються кордони для в’їзду заробітчан із країн, які не входять до складу Євросоюзу.

Про це повідомляє Чеське радіо, передає "ТСН".

Сезонні робітники при в'їзді до Чехію будуть зобов'язані пред'являти поліцейським, які здійснюють в період чинного в республіці режиму надзвичайної ситуації охорону національних кордонів, довідки про негативні результати аналізів на коронавірус, а також дозвіл на сезонні роботи у сільському господарстві або на роботу в сфері охорони здоров’я.

Сільське господарство країни відчуває гостру нестачу робочих рук. Йдеться як мінімум про три тисячі працівників, яким не потрібна спеціальна кваліфікація.

В'їзд іноземців в Чехію, крім тих, що мають в країні постійне або тимчасове місце проживання, був тимчасово закритий з середини березня. Уряд дозволив громадянам іноземних держав, у яких під час дії режиму надзвичайного стану закінчився термін дії візи, перебувати в республіці без його продовження до 17 липня.

З 11 травня чеська влада також дозволила відновити міжнародне залізничне і автобусне сполучення, є плани відкриття міжнародних аеропортів. У столицю республіки здійснюються регулярні рейси з Мінська, Амстердама і Софії.

З початку березня у Чехії було виявлено 7 799 випадків зараження коронавірусів. Померло 251 людей, а вилікувалися 3 786. У Чехії з 12 березня діє режим надзвичайної ситуації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні