Волинянин продав орендовану вантажівку і заявив в поліцію, що авто вкрали

0
1
Волинянин продав орендовану вантажівку і заявив в поліцію, що авто вкрали
За процесуального керівництва Іваничівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури 49-річному волинянину повідомлено про підозру у завідомо неправдивому повідомленні органу поліції про вчинення злочину та наданні неправдивих показів із корисливих мотивів.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Слідчі встановили, що чоловік 11 лютого 2020 року звернувся до Іваничівського відділення поліції із заявою, в якій неправдиво повідомив про факт незаконного заволодіння невстановленою особою вантажівкою, яку він орендував.

У подальшому він так само неправдиво надавав свідчення про вчинення щодо нього цього злочину.

В обох випадках волинянин, який у такий спосіб хотів приховати факт продажу ним чужого авто, був попереджений про кримінальну відповідальність – і за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, і за завідомо неправдиві показання.

Отож, він усвідомлював, що діє незаконно.

Тепер чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні цих кримінальних правопорушень, за які санкціями ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні