--> Волинські підприємці отримають допомогу по безробіттю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські підприємці отримають допомогу по безробіттю

1
-1
Волинські підприємці отримають допомогу по безробіттю
Роботодавці Волині, які у зв’язку з карантином були змушенні припинити свою діяльність, отримають допомогу по частковому безробіттю. Ці кошти вони зможуть використати для виплати заробітної плати своїм працівникам.

Про це інформує пресслужба ОДА.

Право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають роботодавці з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які:

– зупинили або скоротили діяльність через карантин;

– сплачували єдиний внесок упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

До слова, допомогу по безробіттю отримають тільки ті підприємці, які працюють легально.

Слід зауважити, що роботодавець може звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ лише протягом 30 календарних днів з дня зупинення/скорочення своєї діяльності. Не втратьте свій шанс!!!

Право на допомогу не мають працівники, які отримують пенсію або працюють у роботодавця за сумісництвом. Розмір допомоги працівнику не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом (на сьогодні мінімальна зарплата складає 4 723 грн).

Покрокова інструкція для роботодавців, які мають право на допомогу по частковому безробіттю: https://www.dcz.gov.ua/…/detalna-instrukciya-yak-robotodavc…

Окрім цього, Державна служба зайнятості істотно спростила процедуру подання документів до служби зайнятості: https://zak.dcz.gov.ua/…/proceduru-reyestraciyi-sproshcheno…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карантин почався 16 березня. Закон вступив в дію 28 квітня! Не втрат те свій шанс???!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні