--> В Україні починають виплачувати проіндексовані пенсії: хто і скільки отримає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні починають виплачувати проіндексовані пенсії: хто і скільки отримає

0
-6
В Україні починають виплачувати проіндексовані пенсії: хто і скільки отримає
З 4 травня в Україні починають виплачувати пенсії з урахуванням індексації на 11%. В середньому збільшення для 8,3 млн пенсіонерів склала 259,4 грн.

Про це пише "Обозреватель".

Частина з них отримали підвищення завдяки перерахунку, інші ж – через підвищення мінімальної пенсії для тих, хто має 30 років (жінки) і 35 (чоловіки) років стажу до 2100 грн.

Як повідомляють в Пенсійному фонді, вже з 4 травня починаються виплати з урахуванням індексації. Пенсіонери отримають свої гроші в ті ж дні, що і в минулому місяці, проте суми при цьому зростуть.

"Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта зростання середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій в розмірі 1,11. Згідно зі згаданим рішенням уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень", – нагадують в ПФУ.

Перерахунок провели автоматично (без особистих звернень) 9,9 млн пенсіонерів. Однак виплати підвищили тільки для 8,36 млн осіб. Середній розмір підвищення – 259,41 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні