Побили журналіста, який викликав поліцію через порушення карантину

5
-5
Побили журналіста, який викликав поліцію через порушення карантину
У Харкові побили журналіста, фахівця з кібербезпеки Микиту Книша після того, як він викликав поліцію через порушення карантину.

Про це пише Українська правда.

Постраждалий опублікував відео з місця події. На обличчі видно сліди жорстокого побиття, велика гематома під правим оком.

За словами Микити, він вирішив зняти на відео порушення умов карантину – бурхливе нічне життя на парковці біля станції метро Наукова, де любить проводити дозвілля "золота молодь".

На відео видно, що Микита Книш представляється журналістом та ставить молоді питання про порушення ними карантинних обмежень. Хтось виправдовується, хтось відмовляється давати відповіді або ображає журналіста.

Після зйомки сюжету Микита викликав на місце події поліцію аби та відреагувала на порушення. Однак патрульні, які приїхали, не проводили жодних профілактичних дій, і журналісту, який їх викликав, заявили про відсутність підстав для впливу на громадян на парковці.

На відео записана тривала розмова журналіста із патрульними, де він переконує про необхідність реагування, а правоохоронці відмовляються, бо "урядова постанова про карантин – це рекомендація, а не вимога". Зрештою, патрульні полишили місце відпочинку харківської молоді.

Як свідчить журналіст, за лічені секунди після того, як поліцейські поїхали, на нього напали і жорстоко побили. Зловмисники відібрали телефон та рюкзак із ноутбуком та особистими речами.

Вже по факту нападу Микита Книш викликав поліцію уже для слідчо-оперативних дій та поїхав до лікарні знімати побої".

Деталі: Водночас поліція Харківської області повідомила, що поліцейські встановлюють особи невідомих, які напали на чоловіка у Шевченківському районі Харкова.

1 травня близько 23:00 до поліції надійшла інформація про те, що на проспекті Науки на 28-річного чоловіка напали невідомі та відібрали рюкзак, в якому були ноутбук, телефон та зброя.

Поліцейські провели огляд місця події, опитали свідків, вилучили записи з камер відеоспостереження. Під час обстеження прилеглої території працівники поліції виявили рюкзак з речами потерпілого.

Постраждалий із забоями тулуба та обличчя звернувся по медичну допомогу до лікарні.

Слідчим Шевченківського відділу поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального Кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого він вечором брав інтерв'ю в молодиків під час карантину?
Ще й поліцію викликав за порушення карантину.
Відповісти
Бо стукач/дебіл - два в одному
Відповісти
слід було і друге око підбити стукачу...
Відповісти
відстрілювати пора вже тих мажорів...
Відповісти
Отака в нас поліція, поки півень не клюне ніц не робитиме
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні