Якою буде погода в травні. ПРОГНОЗ

0
2
Якою буде погода в травні. ПРОГНОЗ
У травні 2020 року середня місячна температура в Україні прогнозується на рівні 15-18 градусів тепла (в горах 11-13 градусів тепла), що на 1,0-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, місячна кількість опадів очікується 34-77 мм, в Карпатах 95-120 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Крім того, у першій половині місяця в Україні, у другій половині травня в Карпатах, на півночі, сході країни та у більшості центральних областей ймовірні заморозки на поверхні ґрунту, місцями й у повітрі.

"Стійкий перехід середньої добової температури через 15 градусів тепла, що є кліматичним показником початку літа, відбувається у південній половині країни - у першій половині, на решті території - у другій половині травня", - зазначено в повідомленні.

Загалом, середня місячна температура повітря травня складає 13-17 градусів тепла, в гірських районах 7-12 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 0-6 градусів морозу, місцями у Сумській області та в гірських районах 7-10 градусів морозу, на узбережжі морів 0-3 градусів тепла; абсолютний максимум - 31-37 градусів тепла, на півдні та сході країни місцями до 38-39 градусів, в гірських районах 22-30 градусів.

Середня місячна кількість опадів 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні