--> Чи цікавилися здоров’ям волинян під час епідемії сімейні лікарі. ОПИТУВАННЯ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи цікавилися здоров’ям волинян під час епідемії сімейні лікарі. ОПИТУВАННЯ

4
5
Чи цікавилися здоров’ям волинян під час епідемії сімейні лікарі. ОПИТУВАННЯ
Сімейні лікарі – перші, хто мав би дізнаватися про захворювання їхніх підопічних. Така філософія першого етапу медичної реформи, який практично закінчився.

Декларації із сімейними лікарями на Волині підписали 82% мешканців області. На наше переконання, сімейні лікарі у період пандемії мали б не чекати, поки їм зателефонують пацієнти, а першими починати обдзвонювати підопічних. Аби дізнатися про стан їхнього здоров’я і здоров’я членів родини. Адже часто більшість членів сім’ї обслуговує один сімейний лікар.

Отож, тиждень тому ми запитали читачів інтернет-видання «Волинь24», чи телефонував їм під час карантину сімейний лікар.

Тих, кому дзвонив лікар із власної ініціативи, виявилось не так багато – лише 35 чоловік (4%). Мабуть, цим людям справді поталанило: вони мають чудового сімейного лікаря.

Ще менше тих, кому сімейний лікар зателефонував уже після звернення пацієнта, – 17 респондентів (2%).

А ось тих, кому сімейний лікар не дзвонив за жодних умов, аж 694 людини (86%).

Не було вказівки від начальства? Аж надто зайняті прийомом хворих? Чи вирішили під час карантину трошки відпочити? Відповідей на ці запитання ми навряд чи отримаємо. Але певні висновки можемо зробити.

7% наших читачів (58 чоловік) відповіли, що вони ще не підписали декларації із сімейним лікарем. Звісно, їм ніхто не зателефонує. Навпаки, вони мали б самі подбати про те, щоб підписати декларацію, тим паче, що це можна зробити, за твердженням чиновників від медицини, онлайн.

Загалом в опитуванні взяли участь 804 людини.

Наголошуємо, опитування не є соціологічним дослідженням, воно лише відображає думки читачів інтернет-видання «Волинь24».

Тим часом стартувало нове опитування. Пропонуємо відповісти на запитання: «Що першим потрібно зробити на Волині в умовах послаблення карантину?» Проголосувати можна на головній сторінці видання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мене сімейний лікар Тетяна Гречка (2-га поліклініка). Пять років телефоную, щоб познайомитись. Пять років не виходить на звязок. Лікуюсь в інших лікарів. І інші пацієнти так кажуть. Цікаво, кого вона "лікує"?
Відповісти
Онлайн це зробити не можна, це брехня! Перш ніж писати, спробуйте - це по перше, а по друге ніхто не потурбувався зробити декларації онлайн навіть в умовах карантину! Потрібна все одно особиста присутність пацієнта і лікаря, який вміє ту декларацію набрати на компьютері. Жах
Відповісти
Мені ваш онлайн до дупи. Онлайном не полікуєшся. У мене давно є декларація зі згаданим "лікарем". Просто, вона ніколи не виходить на звязок зі своїми декларантами. Якщо ви - курка без мізків, то просто не вмішуйтесь в розмову. З полікліники два лікаря злякались коронавіруса і звільнились, а чому не звільнилась Гречка? Їй давно пора на медичний смітник.
Відповісти
А в нас була така ситуація. Дружина занедужала, проходить день другий день не легше, температури правда великої не було. Кажу дружині може коронавірус, передзвони сімейному лікарю можливо що порадить чи може викликаємо швидку допомогу. Дружина дзвонила на протязі 2-х годин і нарешті дозвонилась. Розмова була 2 хвилини не більше. Після телефонної розмови з лікарем я запитав дружину, що вона казала. А казала те, що зараз дуже зайнята передзвонить сама. Чекаємо одну годину, чекаємо другу годину, вже на годиннику 17.00 годин, кажу дзвони сама по не передзвонить. Так і було, більше порад не було від лікаря бо не ми дозвонились. На наступний день каже дружина мабуть піду в лікарню. Але зараз ще раз спробую передзвонити сімейному лікарю і до що ви думаєте, дозвонилась. І яке у нас було розчарування. Сімейний лікар відомо, що не називаю її П.І. та по-батькові, розпитала чи не приїхала дружина із-за кордону, де працює дружина та чоловік, скільки років дружині допитливо ропитувала про членів сім"ї. Потім каже: "можливо у вас і коронавірус, але ви ж не бажаєте, щоб за вами приїхала швидка, щоб всі дізнались, що ви є носієм тяжкої інфекції, щоби вас помістили у бокс на 14 днів під нагляд. Я як лікар раджу вам лікуватись вдома самим, лікується коронавірус просто як грип і виписала по телефону дуже дорогі ліки. Наступного дня дружина пішла у одну з лікарень м.Луцька. В лікарні був підтверджений діагноз: ГРВІ. То для яких цілей тримають цілий штат ось таких докторів як сімейний лікар.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні