--> Як і коли працюватимуть продуктові ярмарки у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як і коли працюватимуть продуктові ярмарки у Луцьку

1
-2
Як і коли працюватимуть продуктові ярмарки у Луцьку
Виконавчий комітет дозволив проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території Луцька.

Про це стало відомо сьогодні, 30 квітня, під час позачергового засідання виконавчого комітету, йдеться на сайті Луцькради.

Нагадаємо, торгівля здійснюватиметься у семи точках на території Луцька.

"З метою забезпечення населення міста сільськогосподарською продукцією за помірними цінами в період карантину та підтримки сільськогосподарських виробників було вирішено дозволити на період карантину сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам здійснювати торгівлю продукцією власного виробництва", - йдеться у повідомленні.

Ярмарки працюватимуть щоденно (крім неділі) з 08.00 до 16.00 години.

Окрім того, до таких ярмарків буде висунуто ряд вимог, дотримання яких допоможе уникнути загострення епідеміологічної ситуації:

- наявність документів, що підтверджують якість і безпеку харчових продуктів;
- розміщення продовольчих товарів у закритому торгівельному обладнанні, зокрема використовуючи плівку або пластик. Торгівля з рук та землі забороняється;
- відпуск товару у чисту тару (пакети, коробки, папір, тощо) з обов’язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків);
- торгівля в спеціальному одязі (фартух, головний убір, рукавички, захисна маска);
- наявність одноразових рукавичок для покупців або диспенсера з антисептиком;
- пропуск покупців до місць торгівлі тільки у захисних масках. Відпуск товару покупцю без одягненої захисної маски забороняється;
- дотримання відстані між місцями торгівлі не менше трьох метрів;
- обслуговування одним продавцем одного покупця з дотриманням відстані не менше, ніж 1,5 метра. Забезпечення дотримання відстані між іншими покупцями в чергах не менше, ніж 1,5 метра;
- наявність на місці торгівлі цінників на товарах та таблички з найменуванням господарства, адресою його місця знаходження та телефоном;
- належний санітарний стан робочого місця та забезпечення його прибирання по завершенню торгівлі;
- дотримання правил та вимог щодо реалізації продукції відповідно до чинного законодавства;
- в разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ, рекомендувати залишити ярмарок, з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

Окрім того, допуск продавця до торгівельного місця здійснюватиметься лише після безконтактного температурного скрінінгу. У разі виявлення випадків перевищень температури продавців на територію ярмарку допущено не буде.

Контроль за поставленими вимогами здійснюватиметься працівниками луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області, управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції НП України, департаменту муніципальної варти міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще б заставили людей тест на вірус пройти, щоб купити огірків на ринку! За два місяці карантину в супермаркетах не виконували і половини цих вимог!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні