На Волині після смерті фермера орендована земля стала нічийною

0
5
На Волині після смерті фермера орендована земля стала нічийною
Прокурори на Волині наполягають на поверненні державі земельної ділянки вартістю 23 млн гривень.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі головного управління Держгеокадастру в області, аби припинити право постійного користування фермером земельними ділянками загальною площею 23 га вартістю 23 млн грн та повернути їх державі.

Прокурори з'ясували, що земельну ділянку державної власності за межами населених пунктів Зарічанської сільської ради Володимир-Волинського району у 1993 році передали у постійне користування громадянину для ведення фермерського господарства.

З часу смерті фермера у 2016 році ці землі не використовують, законне розпорядження ними унеможливлене, й місцевий бюджет недоотримує доходи. Повернути ж ділянку державі можна лиш, застосувавши представницькі повноваження.

Втрутившись у ситуацію, прокурори наполягають на припиненні права постійного користування земельною ділянкою та поверненні її державі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні