У Рожищі реалізують проєкт «Особливі таланти – особливих дітей»

0
4
У Рожищі реалізують проєкт «Особливі таланти – особливих дітей»
Понад 140 заявок надіслали на конкурс міні-грантів «Розвиток волонтерства в громадах» від Благодійної організації Львівської освітньої фундації.

Серед 25 проєктів-переможців є проєкт громади храму Сергія Послушного Православної церкви України міста Рожище «Особливі таланти – особливих дітей», - повідомляє пресслужба Рожищенської міської ради.

Про ідею проєкту, роботу над ним та його мету розповів ідейник, координатор Молодіжного простору «City Life», художник Віталій Шевченко.

Загалом, за словами пана Віталія, він та його команда вже неодноразово перемагали в різних конкурсах та реалізовували соціальні проєкти. Зокрема, щорічно проводилися майстер-класи з писанкарства у притулку для дітей служби у справах дітей Волинської ОДА, минулого року реалізували проєкт «З любов’ю до дітей» Активних громадян від Британської ради.

Словом, робили окремі кроки в напрямку навчання дітей з особливими потребами. Але саме на «Особливі таланти – особливих дітей» Віталій Шевченко покладає найбільше сподівань, адже його мета – залучити багато дітей та підлітків з вразливих верств населення до занять різними видами мистецтва та їхня соціалізація.

«У нашому місті та районі є чимало дітей й підлітків з інвалідністю, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Але де вони всі? Насправді, більшість сидить вдома, деякі соромляться себе, в інших – батьки не знають, як допомогти дитині реалізуватися. Ми неодноразово працювали з такими дітками в Рожищенському БДТ і можу з впевненістю сказати, що їхні завдатки та здібності не поступаються багатьом іншим і це заслуговує увагу. Завдяки проєкту діти зможуть розвинути свої таланти, здивувати батьків та громадськість своїми можливостями», - ділиться Віталій Шевченко.

Проєкт об’єднав навколо себе 25 волонтерів та митців, які будуть працювати з дітками та вчитимуть їх образотворчому, хореографічному, вокальному та театральному мистецтвам.

Вміння та навички своїх підопічних розвиватимуть художник, координатор Молодіжного простору «City Life» Віталій Шевченко, керівниця народного аматорського театру РД «Просвіта», режисерка Наталія Марценюк, керівниця шоу-балету «Dreаm», хореографка Марина Грідель та керівниця зразкової студії вокального, сольного співу «Зорепад» Рожищенського БДТ Людмила Семера та інші.

«Участь у проєкті можуть брати діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю, діти позбавлені батьківського піклування та діти-сироти. На початку заплановано провести ряд майстер-класів для усіх учасників та профільне навчання для дітей, які пройдуть відбір. Такі заняття повинні допомогти їм подолати власні страхи та ізольованість від суспільства, інтегруватись в колектив, навчитися взаємодіяти з оточуючими шляхом творчого самовираження. Реалізація проєкту завершиться звітним концертом, де відбудеться виставка кращих робіт юних художників, презентації хореографічних композицій, виступів кращих вокалістів та декламаторів», - розповідає Віталій Шевченко.

До участі у проєкті запрошуються дітки від 6 до 17 років, які бажають вдосконалити свою майстерність у зазначених видах мистецтва. Термін реалізації проєкту з 18 травня по 5 листопада 2020 року. За детальною інформацією щодо участі в проєкті телефонуйте за номерами: 068-613-63-58, 093-216-73-33 (Віталій Юрійович).
Теги: проєкт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні