Коли на Волині відкриють продовольчі ринки

0
-2
Коли на Волині відкриють продовольчі ринки
Ринки, на яких можна буде придбати сільськогосподарську продукцію, планують відкривати найближчим часом. Таку позицію підтримує голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Відповідні рішення ухвалюватимуть представники місцевих органів влади, виходячи з того, чи власники ринків зможуть забезпечити передбачені постановою умови праці для фермерів.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

"Пора ранніх городніх культур швидко проходить, а ринків збуту не вистачає. Ми маємо підтримати представників малих фермерських та особистих селянських господарств, які вирощують та реалізовують першу зелень та овочі. Це переважно сімейна справа і від цих сезонних заробітків, часто, залежить добробут родин впродовж року", – зазначив голова ОДА.

Він також зауважив, що більшість фермерів швидко адаптувались до карантинних умов та почали продавати свою продукцію через соціальні мережі. Погуляйко висловив сподівання, що за кілька днів зможуть відновити роботу продовольчі ринки на свіжому повітрі, а це дозволить реалізувати всю продукцію, уникнувши значних втрат.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вже підготував проект Постанови про відновлення торгівлі агропродовольчими товарами, однак зобов’язав усіх учасників процесу дотримуватися суворих санітарних вимог.

Очікується, що на найближчому засіданні Уряду постанову підтримають і на Волині зможуть частково відкритись ринки сільськогосподарської продукції.

Щоправда, відповідні рішення прийматимуть представники місцевих органів влади, виходячи з того, чи власники ринків зможуть забезпечити передбачені постановою умови праці для фермерів, зокрема – встановлення поліетиленових або пластикових екранів між продавцем та покупцем, диспенсерів із антисептиками та безконтактний температурний скринінг на вході до ринку, дезінфекцію усіх територій щотри години.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні