--> Повідомили, як держава контролюватиме роботу ринків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Повідомили, як держава контролюватиме роботу ринків

0
2
Повідомили, як держава контролюватиме роботу ринків
В Україні контролювати роботу продовольчих ринків в умовах карантину будуть державні структури без залучення органів місцевого самоврядування.

Про це 27 квітня повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у програмі «Свобода слова» на ICTV, пише "hromadske".

«Буде забезпечене щоденне інспектування представниками державної служби з питань безпечності харчових продуктів та щоденний дозвіл на відкриття або закриття ринків», — розповів він.

За його словами, якщо ринок порушить норми, то наступного разу його зможуть відкрити не раніше ніж через сім днів після того, як він усуне порушення.

«Буде контроль держави без залучення органів місцевого самоврядування», — наголосив Ляшко.

Напередодні Міністерство охорони здоров’я визначилось з умовами, яких повинні дотримуватися продовольчі ринки для роботи на карантині.

Правила розробили МОЗ та Мінекономіки, в них ідеться:

- працівники, продавці і відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі і мають проходити температурний скринінг;

- на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;

- на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;

- контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;

- в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.

Також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями і покупцями.

Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також вони мають контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

Раніше відкриття ринків підтримав президент Володимир Зеленський, за його словами, вони зможуть поновити роботу вже 1 травня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні