У селі під Луцьком відзначають ювілей храму

0
-4
У селі під Луцьком відзначають ювілей храму
Першу літургію у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Княгининок Луцького районного деканату відслужили 80 років тому.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

26 квітня 1940 р. мешканці сіл Княгинінок та Сирники відзначили Великдень у новій церкві. Як розповів настоятель протоієрей Михайло Бучак, раніше люди ходили до Божого дому в с. Сирники, що, ймовірно, збудований у XVII ст. Проте він був замалий і не вміщав усіх молільників. У роки Другої світової війни був спалений. Так Свято-Покровський храм, побудований на межі двох сіл, став єдиною святинею.

У церкві служили й у радянські часи. А з 1990 р. громада вирішила перейти у юрисдикцію Української автокефальної православної церкви, у 1995-му – в Українську православну церкву Київського патріархату. Із 1996 р. настоятель парафії о. Михайло.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні