У Луцьку підписали контракт із «Богданом» на постачання 29 тролейбусів. ФОТО

0
3
У Луцьку підписали контракт із «Богданом» на постачання 29 тролейбусів. ФОТО
У Луцьку спільно з Європейським інвестиційним банком та Міністерством інфраструктури України, впроваджується субпроєкт “Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області”.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Сьогодні відбулося підписання контракту на постачання нових 29-ти низькопідлогових тролейбусів для нашого міста у рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Вартість — майже 5,5 мільйонів євро. З цієї суми 4 млн 360 тис. євро становлять кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Термін кредитування 22 роки з відсотковою ставкою до 2 % річних.

Варто зауважити, що було проведено тендер, участь у якому взяли консорціум ВАТ “Керуюча компанія холдингу “Белкоммунмаш”, ТОВ “БКМ-Україна” та ДП “АСЗ №1” ПАТ АК “Богдан Моторс”. Переможцем за ціною і технічними характеристиками визначено Дочірнє підприємство “Автоскладальний завод №1 Публічного акціонерного товариства “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”.

Участь у сьогоднішньому заході взяли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що це нова сторінка у відносинах Луцької міської ради та ДП “Автоскладальний завод №1 ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”. Він сподівається, що наше місто отримає тролейбуси високої якості і вони незабаром курсуватимуть вулицями Луцька.

Директор ДП “Автоскладальний завод №1 ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” Дмитро Писаний зазначив, що це дуже важливий для заводу контракт. За його словами, вони мають досвід у реалізації подібних проєктів, адже постачали автобуси й тролейбуси для Івано-Франківська, Харкова та інших міст. Він зауважив, що особливим є те, що виготовлятимуть тролейбуси для рідного Луцька, а це – ще більша відповідальність. Дмитро Писаний запевнив, що планують виконати умови контракту у повному обсязі й у визначені терміни.

Варто зазначити, що Луцьке підприємство електротранспорту у вересні-жовтні 2020 року має отримати перші шість низькопідлогових тролейбусів довжиною 12 метрів, з кондиціонуванням салону та кабіни водія, сучасним оформленням, USB-роз’ємами для заряджання пристроїв.

Також, згідно контракту, ДП “Автоскладальний завод №1 ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” має надати набір запасних частин та витратних матеріалів, набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту та пов’язаних послуг.


Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц зауважив, що нові тролейбуси значно покращать ситуацію. За його словами, це дасть можливість наповнити діючі маршрути додатковими одиницями транспорту, що дасть можливість зменшити інтервал руху та збільшити пасажиропотік. За його словами, якщо тролейбуси рухатимуться з інтервалом-10-15 хвилин, то вони будуть цікаві платному пасажиру. “нині ж, коли інтервал руху 20-30 хвилин тролейбус чекає лише пільговий пасажир. Також ми значно покращимо умови праці для водіїв, адже нові тролейбуси комфортні. Старі ж одиниці плануємо відремонтувати і вони далі працюватимуть на маршрутах. У перспективі розглядаємо відкриття й нових”, - додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні