Рецепти домашньої піци

0
8
Рецепти домашньої піци
Тісто для цієї універсальної страви не потребує особливих затрат часу, а начинку можна приготувати з того, що є напохваті. Головне – мати в холодильнику твердий сир, бо без нього піца не смакує.

Піца нашвидкуруч

200 г борошна, 1/4 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. л сухих дріжджів, 125 мл теплої води, 1 ст. л оливкової олії.
Борошно неодмінно просіяти, додати дріжджі, сіль, потім влити воду й олію. Ретельно вимішати, викласти в миску і поставити у тепле місце на 40 хв. Розкачувати коржі й викладати на бляшку, змазану олією. Зверху – начинка. Випікається швидко, а ще швидше з’їдається!


Піца випробувана


4 скл. борошна, 2,5 ст. л (ліпше оливкової), 2,5 ч. л солі, 2 скл. теплої води, 2,5 ч. л сухих дріжджів.
Тісто має підійти в теплому місці, тоді розкачувати корж і викладати начинку.

Піца сирна


200 г сиру, 1–2 яйця, 1 ст. л маргарину або олії, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом, 6–8 ст. л борошна.
Тісто місити не дуже туге, ліпше виробляти маленькі піци. Випікати в гарячій духовці. Як підростуть, вогонь зменшити. Така піца добре смакує наступного дня (якщо лишається).

Піца звичайна

На 300 мл теплої води – 25–30 г дріжджів. До розведених дріжджів додати яйце та просіяне борошно. Тісто має бути м’яке, еластичне. Через півгодини можна випікати.

Піца медова

2 повні (з чубочком) ч. л сухих дріжджів, 1 ч. л меду, сіль, 350 г молока або кефіру, 1 яйце, 100 г маргарину або олії. Борошна стільки, щоб тісто відставало від рук.
Молоко підігріти, додати дріжджі та мед, решту складників і замісти м’яке тісто. Коли підросте, розкачувати коржі й викладати начинку.


Піца класична

На 1 скл. теплої води – 1 пачка сухих дріжджів, 1 ч. л цукру, 0,5 ч. л солі, 2 ст. ложки оливкової олії, 450–500 г борошна. Вимішане тісто має бути м’яке. Поставити на годинку в тепле місце, аби підійшло. Таке тісто впродовж кількох днів дуже добре зберігається в холодильнику. З нього виходять смачні кльоцки та пампушки.

Начинку для піци можна приготувати з грибів, ковбаси, шинки, бекону, рибних консервів. До неї також додають овочі – помідори, перець, кукурудзу, оливки. Всю цю смакоту заливають майонезом або сметаною і притрушують тертим сиром.

На замітку

Щоб тісто не втекло, миску заліплюють харчовою плівкою.
Піці до вподоби просіяне борошно.
Готуючи начинку, спробуйте збити сирі яйця з майонезом і полити піцу. Смакота!
Аби тісто швидше підросло, його ставлять у посудину з теплою водою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні