Що робить луцька велогонщиця на карантині

0
4
Що робить луцька велогонщиця на карантині
Велосипедний сезон, старт якого був запланований на кінець березня — початок квітня, поки що так і не розпочався. Усі етапи Кубка світу з MTB перенесені або скасовані аж до серпня, на рік зміщена дата проведення Олімпіади-2020.

Лучанка, українська велосипедистка Яна Беломоїна Redbull розповіла, як вона готувалася до цього сезону, як зміни вплинули на її фізичний стан? і як вона підтримує форму в теперішніх умовах.

Як минула зимова підготовка

"Моя зимова підготовка була поділена на дві частини: спершу тренувалася в Іспанії, тоді на 10 днів полетіла в ПАР. В Африці проводила час разом зі своєю командою, у нас були заплановані різні події й зустрічі, але ми також знаходили час, щоб покататися на різних трасах. Це була моя перша подібна підготовка в ПАР. Тепер я розумію, чому лідери світового MTB готуються взимку саме там. Міста Кейптаун і Стелленбош – рай для маунтенбайкінгу: усюди траси, вони різного профілю, різної складності й усі ідеально підготовлені. Мені вдалося попрацювати над технічними навичками. Думаю, на наступну зиму можна поїхати в ПАР на довше", – поділилася Яна.

"За цю зимову підготовку в мене не додалося травм, що великий плюс, – додає спортменка. Каже, за останні два роки було три операції – цього вистачило (сміється – ред). -– І хоча я зараз не відчуваю болю, але на 100% ще не відновилася після останньої операції, бо повернення тонусу м’язів – це дуже довгий і виснажливий процес. Не менш складним був період, коли психологічно треба було переступати через свої страхи.


"У принципі, своїм станом і підготовкою я була дуже задоволена. Єдине питання: захворіла після повернення в Іспанію з ПАР, але швидко відновилася. Тому, як і було заплановано, наприкінці лютого провела два старти в Іспанії – третє місце й перемога. І якщо в першій гонці я ще була трохи втомлена після хвороби, то на наступному старті відчувала, що ноги на 100% були готові до бою. Після цих гонок старти планувалися майже щотижня, але поки що всі змагання зупинені й перенесені", – розповіла велосипедистка.


Як Яна тренується та підтримує форму

"Насправді не легко зараз психологічно переживати всю ситуацію й невизначеність. Складно в плані підготовки, коли ти не розумієш, чи будуть старти в цьому сезоні, чи ні: Олімпіаду перенесли, чемпіонат Європи й світу теж. А ці старти мали пройти на моїх улюблених трасах. Тепер потрібно розумно підтримувати форму, залишатися в тонусі, щоб у будь-який момент бути готовою вийти на старт і показати гарний бій! Та спорт дає мені віру й мотивацію для щоденної роботи" – розповідає спортивні тонкощі Яна.

"Оскільки моя спортивна форма була дуже хорошою, як на початок сезону, намагаюся її зберегти. Багато уваги приділяю присіданням, стрибкам, випадам, щоб тримати ноги в тонусі. Також обов’язково виконую вправи на спину, руки, прес, бо тіло моє бути повністю сильне: велосипедисти працюють не лише ногами.

"Зараз у мене з’явився час для вивчення чогось нового: намагаюся зрозуміти йогу, вивчаю нові вправи з фітнес-м’ячем, знаходжу різні варіанти тренувань удома, як заміну тренажерного залу. Також спробувала свої сили в комплексі вправ Red Bull 1000&1: вправа зі стрибковими присіданнями моя улюблена", – ділиться спортсменка.


Фото: Микита ЗАВІЛІНСЬКИЙ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні