У Луцьку квітують декоративні іранські сливи. ФОТО

0
2
У Луцьку квітують декоративні іранські сливи. ФОТО
У одному із скверів, що знаходиться у центрі Луцька, квітують декоративні іранські сливи «Піссарді», або іранська червонолиста алича.

Унікальні сливи висадили у сквері минулого року в надії, що вони приживуться. І ось уже цієї весни маленькі дерева потішили лучан ніжно-рожевими духмяними квітами, - пише ІА "Волинські новини".

Червонолиста слива родом з Ірану. Дерево виростає до 6 метрів у висоту. Має темно-пурпурне листя.

Квіти розпускаються у квітні. Листя з’являється під час або після цвітіння. У декоративної сливи є і кислуваті плоди, які, якщо їх не зібрати, прикрашають гілки дерев аж до пізньої осені.

Нагадаємо, сквер поблизу Театрального майдану постав у 2019 році з проекту дизайнера Левка Давидюка. Лучанин, який працює у Львові, є засновником та арт-директором дизайнерської студії «LeoD'ukDesign» і автором дизайну багатьох креативних просторів у рідному місці (ресторанів, коворкінгів, кафе, тощо), розробив проект на прохання замовників.У новому сквері є бетонні лавки-зигзаги з дерев’яними сидіннями.

Спеціально для нього купили і висадили 16 дерев. Це – декоративні сливи та клени. Дерева високі, їм уже 5 років.

Фото і текст Вікторії Семенюк

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні