--> Волинські комунальники прокоментували ситуацію з мертвою рибою в Стиру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські комунальники прокоментували ситуацію з мертвою рибою в Стиру

0
1
Волинські комунальники прокоментували ситуацію з мертвою рибою в Стиру
Жителька Княгининівської ОТГ розповіла журналістам, що у річці Стир виявили мертву рибу.

Про це повідомляє "Суспільне".

Річка Стир – це місце,говорить громадська інспекторка охорони довкілля Ольга Матящук, де стікає вода з липлянських відстійників.

"Саме тут відбувається найбільше забруднення річки Стир, тут відбулася масова загибель раків, молюсків, мідій, поденки і зменшення кількості риби, зокрема наші жителі зафіксували, як плавала мертва риба в цій річці Стир", - каже жінка.

Місцевий рибалка Руслан Яблончук каже, що в останні роки річка Стир стала бруднішою.

"Риба дохне, бо не мед тече, а очисні не справляються з тією кількістю відходів у Луцьку. Згадайте раніше скільки поденки літало, рибалили на неї і вже років зо 5 поддонки у нас немає. Я виріс тут і прикро дивитися на що ми люди перетворили цю річку", - додає Руслан.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині у Стиру впав рівень води.

Цього року на відстійниках проводили позапланову перевірку, - говорить заступник начальника державної екологічної інспекції в області Сергій Дудка.

"Остання перевірка фактів перевищення допустимих норм забруднюючих речовин не показала", - повідомив Сергій Дудка.

Заступник директора луцького водоканалу Святослав Дмитроца говорить, що потужностей підприємства вистачає: розраховане на 120 тисяч кубічних метрів стоків нечистот за добу, нині приймають майже 50. Ситуацію щодо дохлої риби далі коментує.

"Коли наші працівники дослідили сторінку, де була розміщена ця інформація, то вона створена в п’ятницю – за два дні до публікації, це перше чому вважаємо фейком. Фотографія з рибою – зроблено в застійній води, що це не проточна, що не характерно для Стиру. Далі: на фото промислова риба – карп", - розказує Святослав.

Інспекторка благоустрою Княгининівської ОТГ Ольга Матящук каже: жителі громади написали скарги в екоінспекцію та Держпродспоживслужбу. Відповіді поки не отримали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні