Правоохоронці встановлюють, що робив у «Червоній калині» померлий від COVID-19 волинянин

0
-3
Правоохоронці встановлюють, що робив у «Червоній калині» померлий від COVID-19 волинянин
Правоохоронці перевірять, що під час карантину на Рівненщині робив у санаторії «Червона калина» померлий від коронавірусу волинянин. Заклад закрився не відразу після оголошення карантину.

Про це повідомляє "Радіо трек".

Зокрема, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко каже, що оскільки санаторій має статус санаторно-лікувального закладу, то прямої заборони на його роботу у рішеннях комісій місцевих ТЕБ і НС, а також інших урядових рішеннях не було.

"Попри це, ми завжди (від початку карантину, – ред.) рекомендували припинити свою діяльність цим закладам і на сьогодні «Червона калина», як й інші подібні заклади, не працює", - сказав посадовець.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що у санаторії перебував заражений COVID-19 пенсіонер з Волині. Минулої суботи 72-річний чоловік помер.

Нині ж правоохоронці мають встановити, на яких підставах він перебував у санаторії «Червона Калина» аж до початку квітня.

Зокрема, ведеться адміністративне провадження. Витребувані всі пояснення від цього закладу, у т.ч., якщо йдеться конкретно про мешканця Нововолинська, то правоохоронці мають встановити перебував він на лікуванні, оздоровленні чи відпочинку.

"Якщо йдеться про лікування, то це одна категорія – це зовсім не підпадає під адмінправопорушення. Якщо ж він знаходився на якихось інших формах перебування в «Червоній калині» - це суттєво змінюватиме позицію правоохоронних органів у цій ситуації", - повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Інформацію щодо розпочатого розслідування підтвердили і правоохоронці. Втім, результатів поки немає.

Головний лікар «Червоної Калини» Микола Сивий заявляв, що у працівників закладу, з якими контактував хворий, симптоми хвороби досі не проявилися, тож ймовірність інфікування у санаторії його очільник виключає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні