--> Прокуратура хоче стягнути з орендаря плату за користування ділянкою у Володимирі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокуратура хоче стягнути з орендаря плату за користування ділянкою у Володимирі

0
5
Прокуратура хоче стягнути з орендаря плату за користування ділянкою у Володимирі
Володимир-Волинські прокурори в суді вимагатимуть стягнення з орендаря землі понад 360 тис. грн заборгованої орендної плати.

Про це повідомляє прокуратура Волині.

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, Володимир-Волинської РДА та Зимнівської сільської ради Володимир-Волинського району, аби стягнути із суб’єкта господарювання заборгованість з орендної плати за землю та пеню в сумі понад 360 тисяч гривень.

Підставою пред’явлення позову стало систематичне порушення орендарем умов договору оренди земельної ділянки площею понад 6 га поблизу села Зимне.

Прокурори з’ясували, що ділянку підприємство орендує з липня 2008 року.

У січні 2018 року за результатами розгляду позовної заяви Володимир-Волинської місцевої прокуратури постановою Рівненського апеляційного господарського суду у договір оренди внесено зміни щодо розміру орендної плати.

Відповідно до чинного законодавства, орендна плата відтоді становить 3% від нормативної грошової оцінки землі на рік і, систематично вносячи її в неповному розмірі, на тепер орендар заборгував до бюджету понад 360 тисяч гривень

Орендодавець же, попри значні фінансові втрати бюджету, жодних заходів задля стягнення заборгованості не вживав, відтак у ситуацію втрутилася прокуратура й у суді прокурори вимагатимуть стягнути з орендаря заборговану орендну плату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні