Біля Луцька перевіряють прилеглі території на виявлення джерел смороду

0
-2
Біля Луцька перевіряють прилеглі території на виявлення джерел смороду
КП «Луцькводоканал» перевіряє місто та прилеглі території для виявлення та усунення джерел смороду.

Про це повідомили на сайті Луцької міськради.

Проблема смороду не один рік тероризує лучан і нагадує про себе із настанням потепління.

Учора, 14 квітня, на території Княгининівської ОТГ, було зафіксовано факт самочинного зливу концентрованих нечистот у великих об’ємах прямо в полі, що належить територіальній громаді.

Таке грубе порушення призвело до створення хмари неприємного запаху, яка не один день буде поширювати сморід як у навколишніх селах, так і в Луцьку. КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником, адже такі злочинні дії неприпустимі та призводять до виникнення важких для суспільства наслідків.

Перевізник мав марковану машину, що забезпечувало йому вільне пересування містом. При цьому він зливав нечистоти у полі, замість використання визначеної точки зливу нечистот, де процедура відбувається із дотриманням встановлених норм і без шкоди довкіллю. Тепер за цей вчинок його буде покарано, а договір про співпрацю – розірвано.

З метою недопущення подібних порушень представники підприємства КП «Луцькводоканал» разом із працівниками відділу екології Луцької міської ради здійснюватимуть огляд і контроль стану навколишніх територій Луцька і прилеглих територіальних громад. Посилення контролю і усунення можливих порушень пов’язане також і з початком сільськогосподарських робіт, що супроводжується внесенням в грунт органічних міндобрив. Такі дії теж можуть призводити до виникнення неприємних запахів.

Також КП «Луцькводоканал» відновлює роботу із обстеження полів, на яких зливаються нечистоти у сусідніх ОТГ, адже часто замість очисних споруд в окремих населених пунктах скиди здійснюються просто у поля. Вже виявлено чимало зливів на таких полях, які викликають сморід і погіршують екологічну ситуацію в цілому.

Навколишні територіальні громади закликають активно відслідковувати і виявляти порушників-власників асенізаційних машин, які здійснюють несанкціоновані зливи відходів, позаяк від таких дій страждають і лучани, і жителі ОТГ.

"Просимо оперативно повідомляти про виявлення маркованих асенізаційних машин, які зливають нечистоти у невстановлених місцях! При виявленні порушень, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, телефонуйте на гарячу лінію «Групи швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номерами 067 00 00 679 та 066 102 1 102", звертаються на Луцькводоканалі.

На Луцькводоканалі повідомили, що всі об’єкти підприємства працюють без порушень, у штатному режимі та із дотриманням всіх встановлених вимог безпеки.

"Спільно з відділом екології ми посилюємо роботу із порушниками, які незаконно зливають нечистоти на поля або в зливові каналізації міста, створюють звалища органічних сполук та ін. Звертаємо увагу громадськості на необхідності співпраці та оперативного реагування щодо будь-яких порушень, які можуть призводити до виникнення неприємних запахів та погіршення екологічного стану в обласному центрі та навколишніх ОТГ", йдеться в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні