На Волині послушниць монастиря постригли в монахині. ФОТО

0
1
На Волині послушниць монастиря постригли в монахині. ФОТО
Двох послушниць Свято-Стрітенського Михнівського монастиря, що в селі Михнівка Камінь-Каширського району Волинської області, постригли в інокині.

Про це пишуть на сайті Волинської єпархії УПЦ (МП).

Обряд постригу здійснив у п’ятницю, 10 квітня, керуючий Волинською і Луцькою єпархією УПЦ (Московського патріархату) архієпископ Нафанаїл.

У нових ступенях Наталії й Тетяні дали імена Лазаря (на честь святого праведного Лазаря) та Марфа (на честь святої праведної Марфи, сестри правд. Лазаря).

Довідково. Як пишуть на сайті єпархії, інок (інокиня) – давньоруська назва ченця, інакше монаха. У сучасних православних чоловічих монастирях іноком називають не ченця у власному розумінні, але рясофорного («рясоносного») монаха – до постригу його в «малу схиму» (обумовлену остаточним прийняттям чернечих обітниць і нареченням нового імені).

У сучасних російських жіночих монастирях зберігається традиція, в якій іноцький постриг принципово відрізняється від рясофорного постригу тим, що така черниця отримує нове ім’я і дає крім обітниці послуху ще й обітницю безшлюбності.

У жіночих монастирях іноцьке аскетичне правило, послухи і зовнішній чернечий одяг сильно відрізняються від рясофорних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні