Винищувач луцької бригади здійснив аварійну посадку в Мелітополі. ФОТО

1
-1
Винищувач луцької бригади здійснив аварійну посадку в Мелітополі. ФОТО
Фронтовий винищувач МіГ-29 з бортовим номером 47, який входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується у місті Луцьку, здійснив аварійну посадку в Мелітополі. Літак сідав без шасі та пошкодив крило.

Інцидент трапився 10 квітня, фото з посадки опубліковано на телеграм каналі Ранкова Зоря. На фото видно, що літак розташований корпусом на злітній смузі, на одній з оприлюднених світлин видно пошкодження крила літака. Про це повідомляє ІА Волинські новини з посиланням на Український мілітарний портал.

Як повідомляє Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині», на аеродромі Мелітополь у Запорізькій області, де чергові сили даної бригади несуть бойове чергування, виконуючи завдання з охорони повітряного простору Азовського моря, літак здійснив аварійну посадку без шасі (так звана посадка «на живіт») легкий фронтовий винищувач МіГ-29.



Льотчик живий, його здоров'ю та життю нічого не загрожує. Постраждалих на землі також немає. Спеціальна комісія розслідує причини даного льотного інциденту.



МіГ-29 з бортовим номером 47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується у місті Луцьк.

Літак було побудовано у березні 1990 року та з березня 1992 року перебуває у складі Повітряних Сил ЗСУ. Раніше мав номер 36 жовтий та до 2001 року був у складі 168 льотно-випробувального комплексу у Кіровському в Криму. Після розформування перебував на зберіганні.

В 2014-у році був вивезений з окупованого півострова та в 2016-у році пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 синій та переданий до 204-ї БрТА.

Про причини посадки наразі інформація уточнюється.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець! І тренування дарма не пройшли!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні