Без відходів: яєчна шкаралупа для розсади

0
5
Без відходів: яєчна шкаралупа для розсади
Щоб мати натуральне добриво для присадибної ділянки, слід уже збирати яєчну шкаралупу. Її треба висушувати і дрібнити у ступці.

Внутрішні плівки можна залишити – вони не менш корисні й поживні, ніж цей органічний продукт. Потім зберігати у картонній коробці або паперовому пакеті – щоб матеріал міг дихати. У приміщенні, де буде зберігатися порошок, має бути сухо.


Пам'ятайте, що така добавка сподобається не всім культурам. Не застосовуйте її для квасолі, гороху, листової капусти, огірків, шпинату, кабачків, суниці. А ось полюбляють шкаралупу болгарські перці, баклажани, томати, смородина, броколі, диня мускатна, цибуля, буряк.

Для цвітної капусти подрібнена шкаралупа є чудовим добривом. Якщо під час посадки цієї культури ви використовували шкаралупу, інші добрива можна не застосовувати.

Якщо на грядці оселилися слимаки, змішайте велику яєчну шкаралупу з попелом і розсипте в міжряддя. Такі катакомби шкідник не подолає.

Використовувати шкаралупу можна і як мікрогорщик під розсаду. Для цього потрібно взяти цілу яєчну шкаралупу (така виходить, якщо яйце випити сирим або приготувати на твердо й акуратно вичистити ложечкою), зробити отвори для дренажу, насипати в неї родючої землі і висіяти насінину. Коли розсада «дозріє», висаджувати в ґрунт її можна разом зі шкаралупкою.


Якщо розсада страждає від так званої чорної ніжки, слід змолоти шкаралупу на пудру й опудрити нею рослини.

Допоможе шкаралупа і кімнатним рослинам. Її поламані на великі шматки частинки кладуть на дно горщика для дренажу.

Щоб відучити вовчка ласувати вашими рослинами, додайте в подрібнену шкаралупу олію і закопайте між грядками. Така натуральна й не шкідлива для самих рослин принада відлякає комаху на весь сезон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні