--> Волиняни «здали» браконьєра, який рибалив на Стиру «павуком». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни «здали» браконьєра, який рибалив на Стиру «павуком». ФОТО

0
-2
Волиняни «здали» браконьєра, який рибалив на Стиру «павуком». ФОТО
На Волині завдяки дзвінку на гарячу лінію рибпатрульні викрили порушення зі збитками.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Так, 7 квітня, о 20 годині на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалок-любителів про факт грубого порушення правил рибальства на р. Стир в межах міста Рожище Волинської області.

Працівники відомства спільно з представниками поліції одразу виїхали на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкта викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів – «павуком» (заборонене знаряддя лову, виготовлене із дерев’яних та сіткоснастевих матеріалів, яке не передбачене Правилами рибальства). Порушник встиг виловити 2,5 кг риби, а саме: плітка – 5 екз., окунь – 3 екз., плоскирка – 34 екз., лящ – 1 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 680 грн.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонене знаряддя вилучено.

«Дякуємо громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша підтримка для нас важлива. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40» - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, окуня – 17 грн, плоскирки – 340 грн, ляща – 170 грн.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні