--> Україна передала Італії гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна передала Італії гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом. ФОТО

1
0
Україна передала Італії гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом. ФОТО
П’ять тон дезінфікуючої рідини відправились літаком Національної гвардії України до Риму сьогодні, 8 квітня, на світанку. Вантаж до Італії МВС направляє відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, повідомляє пресслужба МВС.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тон спеціальних санітайзерів, які будуть використовуватися для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», - повідомив Сергій Гончаров.

Окрім цього, заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що італійський уряд висловив вдячність Україні за підтримку.

«Дві бригади українських лікарів вже приступили до роботи у двох госпіталях Італії. Ми щовечора маємо онлайн-конференції, де лікарі розповідають як там налагоджена медична, епідеміологічна та превенційна робота. Це досвід, який ми вже сьогодні можемо використовувати у боротьбі з вірусом. Настрій у наших лікарів чудовий, вони відчувають підтримку як італійських колег, так і нашої діаспори», - зазначив Сергій Гончаров.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсен Аваков за таку необхідну італійським лікарям допомогу та підтримку.

«Цей внесок італійська сторона дуже цінує. В Італії дуже тепло зустріли українських лікарів як колеги, так і пацієнти. Їм буде наданий доступ до протоколів лікування. Ми дуже пишаємося цією співпрацею», - зазначив Давіде Ла Чечіліа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І не треба писати в коментарях щось на зразок - яку допомогу??? ало.. ви серйозно і т.д...в нас в самих недостача....
В італійців більша біда з COVID-19, вся Європа чхала і кашляла на них.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні