--> Колектив Волинського протитуберкульозного диспансеру звернувся до Президента. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Колектив Волинського протитуберкульозного диспансеру звернувся до Президента. ВІДЕО

3
-2
Колектив Волинського протитуберкульозного диспансеру звернувся до Президента. ВІДЕО
Директор комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Волинської обласної ради» Іван Нискогуз прокоментував відеозвернення до Президента, яке записав колектив медустанови.

Нині відсутнє фінансування для стабільної роботи медзакладу. За півтора роки скоротили з 530 працівників до 297, і планують продовжити скорочення, бо не вистачає 30% від бюджету медустанови.

Про це розповів Іван Нискогуз в коментарі журналістам Суспільного Волтині.

"Люди на мінімальні зарплати працювати не будуть. Я не кажу, що нам потрібно утримувати будівлю, окрім цього, нам треба харчувати хворих, а запас є лише на 2 місяці. Ми подавали заявку, що на 9 місяців нам потрібно 21 млн грн., щоб нормально функціонувати, що працівники мали не космічні зарплати, а хоча б ті, які були і щоб ми проводили ефективно свою роботу", – розповів генеральний директор медичного закладу.

Прокоментувати ситуацію із фінансуванням та подальшою роботою медичної установи, у якій лікують хворих на туберкульоз, журналісти звернулися в пресслужби Волинської облдержадміністрації та облради. Про деталі обіцяють інформувати згодом.

"Вельмишановний пане Президенте! До Вас звертаються працівники Волинського обласного комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Волинської обласної ради». Ми звертаємося не з проханням, а з вимогою не допустити погіршення епідеміологічної ситуації в країні. Володимире Олександровичу, Ви керуєте державою з тяжко хворою системою управління, інакше як пояснити, коля я особисто, і наше підприємство, зверталося до Кабміну, особистот до прем’єр-міністра України, до Міністерства охорони здоров’я України.Але в результаті самі собі давали відповідь. Також зверталася Волинська обласна рада до Верховної Ради України, МОЗ та Національної служби здоров’я України. Суть наших звернень полягала в тому, що після впровадження медреформи, буде хронічно не вистачати фінансування на протитуберкульозні заходи. Після низки звернень ми не отримали жодної відповіді.

У нашій області активно впроваджена медреформа. Проведена реорганізація шляхом злиття протитуберкульозних закладів, в результаті якої вже закрито дві лікарні. Найближчим часом буде закрита ще одна. Залишиться єдиний стаціонар в місті Луцьку для лікування хвори, де ми також скоротили більшість відділень, зокрема дитяче. За півтора року ми скоротили кількість працівників з 530 до 297. Найближчим часом ми також скоротимоне менше 50 людей. У результаті ми отримали договір Національної служби здоров’я України та фінансування, яке недостатнє навіть для виплати заробітної плати працівникам. Виникають питання: за що транспортувати хворих? За що харчувати? За що проводити обстеження? За які кошти оплачувати комунальні послуги?

Володимире Олександровичу, Ви декларували, що повинна бути підвищена увага до медицини. Будь ласка, дайте відповідь. Що це за така реформа, яка призвела до кількаразового скорочення фінансування протиберкульозних закладів, скрочення медичного персоналу, а персонал, який залишився отримує меншу заробітну плату. Фінансування не вистачає наавть на базові витрати", – йдеться у зверненнні до Президента.

Детальніше у відео:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це означає, що при таких розкладах як зараз, майбутнього в країни нема. всі вимремо як мухи. Бо статистика по туберкульозу дуже страшна, особливо останні роки.
Відповісти
Іван,не дури!З такими ніндзя-черепашками не пропадеш.Почни із того,що хай кожна принесе із дому,хоч трохи того , що носила роками додому.
Відповісти
Дайте Чурсіній покерувати,вона впорається!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні