Найтепліший рік за останні 140 років: кліматологи здивували прогнозом погоди на весну

1
-3
Найтепліший рік за останні 140 років: кліматологи здивували прогнозом погоди на весну
У Києві перший квартал цього року виявився найтеплішим за 140 років спостережень.

Про це повідомили кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б. Срезневського, йдеться на сайті обсерваторії.

Для розрахунків були використані дані, які зберігаються в Галузевому державному архіві гідрометеорологічних спостережень при обсерваторії. Середня температура повітря у першому кварталі з 1881 по 2020 рік склала -3,1 градуси.

Найхолодніше в період січень-березень було в 1942 році – -10,3°С. найтеплішим виявився нинішній початок року – +3,3°С, він перевищив середнє значення за 140 років на 6,4°С.

4 квітня, на більшій частині території України очікується суха погода, лише у Львівській, Волинській та Рівненській областях можливі дощі. Максимальна температура повітря вдень +16 градусів. В Києві в цей день без опадів, денна температура повітря +10…+12.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас теплішає,а в теплих краях холоднішає.Це зміна кліматичних поясів,а не глобальне потепління.Умовна географічна земна вісь змістилася,ось те зміщення і призвело до зміни кліматичних поясів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні