Скільки Луцьктепло нарахувало лучанам за березень

2
-7
Скільки Луцьктепло нарахувало лучанам за березень
Згідно з пунктами 40-43 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у березні 2020 року в розмірі 33,69 грн за м2.

Про це повідомили в пресслужбі Луцьтепла.

Середня фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці визначена, як середньозважений показник на підставі офіційних даних Волинського обласного центру з гідрометеорології, у березні становила +4,86 ºС (середньодобова розрахункова температура зовнішнього повітря, яка врахована в тарифі складає +1,47ºС).

Чинний базовий тариф на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії становить 42,39 грн за м2 у місяць, затверджений рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради № 777-1 від 30.11.2018.

Враховуючи фактичну температуру зовнішнього повітря, вартість 1 м2 у березні 2020 року нижча базового тарифу на 8,70 грн.

Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», ДКП «Луцьктепло» здійснює перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів із застосуванням знижки 29%, яка є найбільшою впродовж усього опалювального сезону. Відтак, сума до оплати становить 23,92 грн за м2.

Для порівняння, розмір нарахування в аналогічному періоді 2019 року становив 33,21 грн за м2 при температурі +5,05ºС

Динаміка вартості 1 м2 опалювальної площі за 5 місяців опалювального сезону 2019-2020 років показана на малюнку.



"Незважаючи на стрімке зменшення розмірів нарахувань змушені констатувати істотне зростання заборгованості населенням за підсумками березня. Так, з виставлених до нарахування 73,81 млн грн за спожиті в лютому 2020 року послуги з постачання теплової енергії та гарячої води споживачі не сплатили 14,68 млн грн", – повідомили на підприємстві.

Луцьктепло звертається до споживачів з вимогою про своєчасну та повну оплату спожитих послуг, а також погашення заборгованостей минулих періодів, адже від цього залежатиме не тільки можливість підготовки підприємства до нового опалювального сезону, а й якість наданих послуг у оселі в наступних періодах.

Нагадують, що відтепер сплатити повну суму заборгованості або її частину з комісією лише в 1 грн можна за допомогою Приват24 (для клієнтів Приватбанку), створивши “Новий платіж” в меню “Мої платежі”, а в полі пошуку знайшовши “Луцьктепло, ДКП (заборгованість)” (або перейшовши за посиланням) та ввівши свій особовий рахунок, який співпадає з рахунком, необхідним для реєстрації в Особистому Кабінеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я тепер мав ваші нарахування в дупі
Відповісти
А корону де подів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні