Коли закінчиться епідемія коронавірусу в Україні – прогнози лікарів

0
-4
Коли закінчиться епідемія коронавірусу в Україні – прогнози лікарів
Перший випадок коронавірусу в Україні зафіксували 12 березня. Наразі інфекція набирає стрімкого розвитку. Станом на 2 квітня виявили понад 800 випадків Covid−19.

Коли в Україні закінчиться епідемія коронавірусу, точно сказати не можна, адже все залежить від дотримання карантину, який стримує поширення інфекції, пишуть ФАКТИ.ICTV.

Так, доктор Євген Комаровський стверджує, що якщо прийде спекотна погода, то пандемія коронавірусу може закінчитися протягом короткого проміжку часу.

“Чекати літа і сподіватися на нього набагато більш перспективно, ніж сподіватися на суперстаціонари і сучасні апарати вентиляції легенів,” – вважає експерт.

Також Комаровський вважає, що карантин в Україні зможуть припинити лише тоді, коли в країні не буде нових випадків зараження на коронавірус протягом 28 днів.

“Позиція серйозних світових епідеміологів – заспокоїтися і усе припинити можна тільки тоді, коли на території країни протягом 28 днів не буде нових випадків захворювання”, – сказав він.

А от на думку епідеміолога та доктора медичних наук Алли Мироненко, епідемія коронавірусу може протриматись ще два роки.

“Два роки – стільки зазвичай тривають пандемії, викликані новим вірусом”, − стверджує Мироненко.

За її словами, таке оперативне введення карантину може допомогти впоратися швидше.

Однак найбільше інфекції привезуть з собою заробітчани та ті, хто нещодавно повернулися з-за кордону.

Лікар−епідеміолог Львівської обласної лікарні Наталія Іванченко стверджує, що з вірусною інфекцією рано чи пізно доведеться зустрітися кожному з нас.

“Ця вся історія буде тягнутися доти, поки хоча б 95-99% населення з вірусом не зустрінеться. Він не зупиниться”, − говорить медик.

“Скоріше за все, перехворіє 70% населення країни, і епідемія триватиме до весни наступного року”,− стверджує імунолог Вадим Арістов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні