--> Найважчі тижні боротьби з коронавірусом в Україні ще попереду, – міністр охорони здоров’я | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найважчі тижні боротьби з коронавірусом в Україні ще попереду, – міністр охорони здоров’я

0
-3
Найважчі тижні боротьби з коронавірусом в Україні ще попереду, – міністр охорони здоров’я
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов переконаний, що найважчі тижні боротьби з коронавірусом в Україні ще попереду.

Про це йдеться у повідомленні МОЗ у фейсбуці, передає УНІАН.

Міністр упевнений, що для ефективної підтримки українців МОЗ має бути відкритим та зрозумілим.

Також Степанов перерахував головні здобутки його відомства за останній час.

"Найголовніше - ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн", - заявив Степанов.

Також він звернувся до лікарів і подякував їм за відданість справі, силу і мужність у порятунку людських життів. "Я знаю ті проблеми, з якими ви стикаєтесь щодня. Їх безліч. Я дякую, що ви звертаєте нашу увагу на ті питання, які необхідно розв'язувати першочергово. На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це у довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою", - запевнив Степанов.

Окрім того, міністр окреслив сьогоднішні виклики, для вирішення яких докладаються усі сили.

"Медики первинної екстреної допомоги - ми деталізували список лікарів, що отримають підвищення оплати, і винесли його в наказ. Звичайно, ви на передовій цієї війни, звичайно, ви маєте отримувати це підвищення, і ви його отримаєте. Медичні працівники, що працюють у неукомплектованому штаті, без належного захисту та підтримки, - ми працюємо цілодобово, щоб ви могли працювати захищеними та в нормальних умовах", - заявив міністр.

Також Степанов повідомив, що після його приходу в МОЗ усе поки що реалізується в ручному режимі, у тому числі управління всіма процесами в реальному часі, налагодження й відновлення зв'язків між різними напрямами та медичними установами.

"Це велика відповідальність. Адже зараз немає нічого важливішого, ніж люди, їхнє життя та здоров'я. За це ми боремося цілодобово, крок за кроком розв’язуючи проблеми. Найважчі тижні попереду. Але я впевнений, що, згуртувавшись, український народ переможе будь-яку напасть, у тому числі коронавірус. Тільки разом ми можемо зменшити руйнівні наслідки пандемії", - заявив він.

Степанов нагадав і про посилення карантинних заходів заради безпеки українців. "Залишайтеся вдома. Карантин - це не канікули. Це війна з невидимим ворогом, і ви - перша лінія захисту", - закликав Степанов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні