--> Чи обстежать всіх медиків луцької лікарні, в якій виявили спалах коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи обстежать всіх медиків луцької лікарні, в якій виявили спалах коронавірусу

1
1
Чи обстежать всіх медиків луцької лікарні, в якій виявили спалах коронавірусу
Розповіли, скільки лікарів Луцької міської клінічної лікарні обстежать на коронавірус і чи безпечний нині цей медичний заклад.

Про це говорили у четвер, 2 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк зазначив, що нині в Луцькій міській клінічній лікарні, де виявили коронавірус у восьми медиків, безпечно.

«У міській лікарні зараз не працює відділення реанімації, там проводяться усі необхідні заходи. Розширюється коло не тільки контактних, але максимальне обстеження персоналу цієї лікарні. Більшість колег, які мають коронавірус, – вони інфіковані, але вони не є хворі. Робота Луцької міської клінічної лікарні зараз поза загрозою, бо знаходитися там безпечно, персонал попереджений», – сказав Ващенюк.

За словами головного медика Волині, Волинський обласний лабораторний центр буде обстежувати більше 80 людей з медперсоналу, які контактували з колегами, інфікованими на коронавірус.

«Весь персонал закладу обстежувати не будуть, бо це дуже великий заклад. Будь-які обстеження мають мати причини і якісь епідеміологічні покази. Ми не взмозі обстежити всіх. Є групи ризику, є хворі на пневмонію, є люди з підозрою – вони мають бути обстежені в першу чергу», – пояснив Ігор Ващенюк.

Медик додав, що попри бажання обстежити все населення, з економічної та технічної спроможності системи, це неможливо.

«Цього ніде в світі не робиться», – обгрунтував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кругом цей ващенюк ігор може його добре обслідувати ідати під дупу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні