Трьох волинських підприємців оштрафували антимонопольники і заборонили брати участь в тендерах

0
4
Трьох волинських підприємців оштрафували антимонопольники і заборонили брати участь в тендерах
Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України притягнуло до відповідальності ФОП Джаджа С.П., ФОП Матвіюк М.І. ТА ФОП Зубчик В.І. за спотворення результатів торгів.

Про це повідомили на сайті обласного відділення антимонопольників.

Рішенням Волинського обласного територіального відділення АМКУ від 18 березня 2020 р. № 4 визнано, що ФОП Джаджа С.П., ФОП Матвіюк М.І. та ФОП Зубчик В.І. (надалі – Відповідачі) під час участі у відкритих торгах із закупівлі м’яса проведених Нововолинським науковим ліцеєм-інтернатом Волинської обласної ради та Управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Волинської області вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що передбачене пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів.

Узгодивши свою поведінку та свої тендерні пропозиції, Відповідачі тим самим усунули конкуренцію та змагальність між собою, що суперечить обов'язковій умові участі у конкурентних процедурах закупівель відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», а відтак вчинили антиконкурентні узгоджені дії, заборонені Законом України «Про захист економічної конкуренції».

У зв’язку із припиненням Відповідачами підприємницької діяльності як ФОП за їх рішенням у січні 2020 року до них не було застосовано та не могло бути застосовано штрафи відповідно до приписів статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Водночас, Відповідачі внесенні в базу суб’єктів господарювання, що вчинили порушення передбачене пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів.

У разі відновлення господарської діяльності Відповідачами, згідно із приписами статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» замовники протягом трьох років зобов’язані відхилити їх тендерні пропозиції, як суб’єктам господарювання, які притягувались до відповідальності за порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні